Asociația EDUC

Acasă » Uncategorized » Scoala de cetateni – a doua saptamana

Scoala de cetateni – a doua saptamana

Ne-am intalnit pentru a doua oara cu elevii claselor a VII-a si a VIII-a de la Scoala Elina Basarab din satul Heresti, judetul Giurgiu. Copiii au repetat ce au invatat data trecuta: ce inseamna cetatenie activa si cum poti dovedi ca esti un bun cetatean.

 

IMG_0172

Primul lor proiect fiind amenajarea terenului scolii, copiii  au mers pe locul fostei livezi, au masurat parcela si au propus tipurile de pomi si plante de care vor avea nevoie.

 

 

 

 

Apoi, organizati in ateliere, au aflat care sunt pasii pentru realizarea proiectului: si-au ales echipa de proiect,  au invatat  ce presupune corespondenta cu sponsorii,  cum trebuie planificata o actiune,  au pus pe lista necesarul pentru plantare si si-au impartit responsabilitatile.

IMG_0182

 

 

 

 

 

Scrisorile catre sponsori au fost trimise si in scurt timp a venit si raspunsul: mesaje impresionante, calde, de sustinere pentru copii si actiunile lor. astfel,  Compania Alchimex, un sustinator  permanent al scolii si al actiunilor copiilor va fi prezenta prin reprezentantii sai si va furniza pomi fructiferi  si arbusti. Compania Bakker va aduce rasaduri si bulbi de flori pentru amenajarea unor ronduri, iar  domnul doctor inginer Marius Roman de la firma Pomicultor.com va trimite, de asemenea, pomi fructiferi.

 

Proiecte

%d blogeri au apreciat: