Asociația EDUC

Acasă » Romania frumoasa » România Frumoasă – șezători de țesut, cusut, olărit, la Muzeul Sânnicoară

România Frumoasă – șezători de țesut, cusut, olărit, la Muzeul Sânnicoară

Poze cu preșuri și covorașe țesute manual de mai multe doamne din Sânnicoară au strâns sute de like-uri și mii de distribuiri pe Facebook, după ce postarea acestora a devenit publică. Meritul acestor femei nu este doar acela de a reînvia și continua o tradiție, ci de a-și aduce propria contribuție cu un element de noutate care să le dea creațiilor personalitate.

Din blugi noi, reciclați, doamnele din Sânnicoară țes covorașe și preșuri pe care le oferă doritorilor sub formă de donații fixe, respectiv 50 de lei/metru liniar. Atelierul de țesut funcționează în încăperile „Muzeului Satului Sânnicoară”, sub forma Asociației Vatra Satului-Sf.Nicolae”, unde au loc „șezători” ca odinioară în timpul cărora femeile din sat încearcă să transmită copiilor și mamelor tinere meșteșugurile învățate din bătrâni: țesut, cusut, olărit.

România frumoasă: despre oameni, fapte, locuri.

România frumoasă este un proiect care își propune să găsească și să distribuie știri pozitive despre oameni extraordinari, locuri frumoase, natură, fapte, proiecte, mici afaceri locale care se pot constitui în modele și care pot deveni o sursă de inspirație. 

Mai multe, aici. Credit foto: Dan Bodea.

Proiecte

%d blogeri au apreciat: