Asociația EDUC

Acasă » Despre noi

Despre noi

Asociatia EduC este o organizatie non profit, infiintata in 2011, ce promoveaza voluntariatul in randul copiilor si tinerilor, initiativa,  participarea, implicarea lor ca cetateni in viata comunitatii. Cu ajutorul partenerilor si colaboratorilor nostri, sprijinim, initiem si realizam  programe culturale, educative, sociale si de mediu.  Ii ajutam pe  copii, pe tineri,  sa-si descopere ideile, dorintele, si sa le transforme in realitate. Incurajam, cu alte cuvinte, schimbul de idei și de experiență, respectul fata de  valorile  familiei,  fata de  un mediu inconjurator sanatos, fata de o societate in care fiecare isi poate gasi locul lui, dreptul egal la educatie, sanatate, munca.

Experiența noastră se concentrează pe două directii:

  • Educatie nonformala in scoli. Proiectele derulate din 2011 si pana  acum, sunt centrate pe incurajarea tinerilor sa gandeasca, sa aleaga, sa realizeze singuri propriile lor proiecte in care sa-i implice si pe alti membri ai comunitatii.
  • Promovarea si vizibilizarea proiectelor si a imaginii altor organizatii nonguvernamentale. ONG urile ajung mai greu in presa, radio sau tv. Stirile exceptionale reusesc sa-isi faca loc printre postari, in paginile revistelor,  sau chiar in jurnalele informative, dar se intampla rar. Asta in timp ce interesul tinerilor mai ales fata de zona non-profit a crescut si, timid, se simte si o usoara tendinta a profesionistilor din media de a aduce si  stiri pozitive. Avand o experienta bogata in media echipa noastra face legatura intre aceste nevoi, promovand in acest fel proiectele altor organizatii dar si ale unor grupuri de initiative.  Parteneriatul cu agentii de stiri, site-uri ale televiziunilor, televiziuni sau bloggeri au contribuit la o mai buna informare privind voluntariatul, voluntarii (profesori, elevi, varstnici, profesionisti).

 


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: