Asociația EDUC

Acasă » Scoala » Biblioteca din Parpanita – misiune indeplinita!

Biblioteca din Parpanita – misiune indeplinita!

Dupa doua luni in care copii, profesori, studenti, edituri si-au trimis darul lor si un mesaj, cele 500 de carti stranse au plecat dinspre Bucuresti si Iasi si au ajuns duminica in satul Parpanita, din judetul Vaslui. 100 de copii au acum tot ce le trebuie pentru scoala si pentru mai departe. Editura Reader’s Digest, un sustinator permanent al actiunilor care isi propun dotarea bibliotecilor din sate, a trimis o serie de albume de istorie, civilizatie universala, stiinta, biologie si zoologie. Pentru ca preotul satului, parintele Mihai Paraschiv, cel care a pus bazele acestei biblioteci si a actiunilor de educative care au loc acolo si-a dorit ca printre cartile aduse sa se afle si cateva de cultura bisericeasca, Editura Agaton din Brasov a ales pentru copii cateva zeci de volume de morala si despre viata sfintilor.

Iar Editura Gama, specializata in literatura scolara pentru copii a donat cartile din literatura romana si universala necesare in primii ani de scoala in care se formeaza, de fapt, gustul pentru citit si cultura.

DSC05899

Ce este impresionant la aceasta actiune este ca donatorii si voluntarii– indiferent ca este vorba despre edituri, studentii de la Facultatea de Medicina veterinara si profesorul care i-a mobilizat, directorii, profesorii si elevii de la Colegiul National “Costache Negruzzi”, despre familia care a dus cartile de la Bucuresti la Iasi sau de la Iasi la Parpanita – nu s-au intalnit cu totii in cele doua luni, februarie – aprilie. Dar asta nu i-a impiedicat sa faca, fiecare, o mica parte din actiune. Datorita lor, 100 de copii si parintii lor au acum o biblioteca adevarata.

Actiunea a fost initiata de prietena asociatiei noastre, Luminita Cozmei, a mobilizat cateva zeci de oameni din Bucuresti si Iasi si face parte din proiectul permanent O carte, un mesaj, derulat de Asociatia Educ si care isi propune dotarea bibliotecilor din mediul rural.

Proiecte

%d blogeri au apreciat: