Asociația EDUC

Acasă » Uncategorized » Livada bunicilor mei la un an

Livada bunicilor mei la un an

Voluntari din satul Niculești, județul Dâmbovița s-au strâns duminică, 14 aprilie, în Livada bunicilor mei, plantată anul trecut.

In urma cu un an, 100 de bunici si nepotii lor au transformat o bucata de teren viran intr-o livada de 300 de peri si meri. Insa pentru ca o vara excesiv de secetoasa a afectat culturi intregi din toata tara dar si pentru ca sustinatorii acestei actiuni, compania Syngenta Romania si Pepiniera Csaba nu lasa lucrurile la intamplare, iata ca am revenit in sat. Terenul a fost curatat, pomii uscati au fost indepartati si inlocuiti. “Este o mandrie pentru noi, avem o livada de 3000 de metri patrati chiar in centrul satului, iar oamenii sunt mandri, a fost realizata si cu ajutorul lor”, a spus Dorinel Soare, primarul comunei Niculești. Livada conține mai multe soiuri de măr și păr și va rămâne în grija primăriei si a şcolii din sat.

2013-04-14 12.33.08

Evenimentul a fost realizat cu sprijinul Syngenta România, companie internaţională prezentă în peste 90 de ţări, preocupată de cercetare, creşterea productivităţii culturilor, protecţia mediului, a sănătăţii populaţiei şi a calităţii vieţii și al Pepinierei Csaba, în parteneriat cu PrimăriaNiculești, județul Dâmbovița și Fundația Prețuiește viața.

Acțiunea face parte din campania Bunicii mei sunt cool, derulată de Asociația Educ și își propune promovarea respectului față de inițiativele în beneficiul comunității si a dialogului intre generatii.

Proiecte

%d blogeri au apreciat: