Asociația EDUC

Acasă » gandirefresh » Distracție fără alcool, droguri sau violență cu tinerii de la Gandirefresh

Distracție fără alcool, droguri sau violență cu tinerii de la Gandirefresh

eveniment club OneVorbim despre prevenirea agresivității și a violenței în clase, în cadrul unor ateliere, conferințe, întâlniri, dar mai rar acolo unde se petrec de obicei astfel de acte: pe stradă, în parcuri sau chiar în cluburi. Acesta a fost motivul pentru care evenimentul organizat săptămâna trecută de Serviciul de Analiză și Prevenire a Criminalității a avut loc în Club One, în Regie.

Acțiunea a reunit peste 800 de tineri și 150 de profesori de la mai multe licee din București, sportivi, reprezentanți ai Poliției și Primăriei Capitalei, artiști care susțin încurajează comportamentul responsabil și campaniile de prevenire a criminalității. Evenimentul, desfășurat sub deviza „distracție fără alcool, droguri sau violență”, a demonstrat că într-un club poți să asculți muzică, să-ți testezi cunoștințele, să câștigi un premiu și să înveți ceva nou. Astfel, Nicole Cherry, Trupa Marfar, Ansamblul Doina al Casei Studenților, Clubul Impetus, au susținut mesajul evenimentului – muzica și dansul eliberează energii, nasc pasiuni și leagă prietenii. Concursurile pe tema proiectului au avut ca premii 4 seturi de echipamente sportive, oferite de Federația Română de Rugby și de Cluburile Steaua, Dinamo și Rapid, 10 bilete de tabără la mare, aduse de Primăria Municipiului București, coorganizatorul evenimentului și 25 de rucsacuri cu rechizite aduse de Kaufland. Tinerii au asistat la atelierele de informare derulate de Asociația Tineri pentru tineri, demonstrații de autoapărare, prim-ajutor și protecție, prezentate de Jandarmeria București, ISU și trupele SIAS.

Evenimentul, organizat de Serviciul de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul Poliției Capitalei, face parte din proiectul Gandirefresh, derulat în parteneriat cu Asociația Transcena și Asociația Educ și a fost realizat în cadrul săptămânii „Școala altfel”. Obiectivul proiectului Gândirefresh (www.gandirefresh.ro) este responsabilizarea tinerilor prin metode educaționalenon-formale, generarea unei schimbăride atitudine față de situațiile cu potențial agresiv și în însușirea tehnicilor de comunicare și prevenire a conflictului.

Proiecte

%d blogeri au apreciat: