Asociația EDUC

Acasă » Experiente noi » Cum iti poate schimba viata un concurs

Cum iti poate schimba viata un concurs

Cine spune ca participarea la un concurs de eseuri nu inseamna mare lucru greseste. Inseamna mult: inseamna mai intai   ca iti dai  tie o sansa, inseamna apoi  ca iti rezervi o dupa amiaza sau o zi sau mai multe zile din viata ta obisnuita si te gandesti la acel concurs, la tema, ca  te apuci de scris. Ca urmaresti cerintele concursului si ca incerci sa le respecti, in lucrarea ta. Inseamna atentie, inseamna concentrare, inseamna ruperea din inertia obisnuita a colegilor tai de liceu. Poti sa nu castigi concursul. (Dar tot ai castigat ceva, gandeste-te la asta si singur vei gasi raspunsul!) Dar daca-l castigi? Daca-l castigi, incepi sa vezi viata cu alti ochi. Sunt multe exemple care confirma asta, iata unul, aparut pe blogunteer.ro :

Bogdan-Arosculesei-130x83

 

 

Un tânăr creativ, însă timid și nu foarte optimist, elev în clasa a XII-a la liceul Spiru Haret din București, Bogdan, și-a descoperit adevărata capacitate prin câștigarea concursului Shakespeare School Essay Competition, care l-a făcut să fie mai sigur pe el și să știe sigur ce vrea de la viitorul lui. Câstigarea concursului a fost o experiență incredibilă pentru Bogdan și datorită premiului, dar mai ales pentru plusul de încredere în sine pe care l-a dobândit. Un licean timid și nu foarte optimist, s-a trezit deodată în fața unui val de laude și aprecieri venit în special din direcția cea mai vizată: părinții lui. „Cel mai important în experiența concursului a fost că am crescut în ochii părinților. A fost prima oară când m-au încurajat, când am simțit că îmi recunosc valoarea și când i-am văzut cu lacrimi în ochi.”, povestește Bogdan despre emoțiile din timpul anunțării premiilor.

De fapt, premierea a fost începutul unui proces prin care Bogdan a trecut în întreaga experiență Essay Competition. „Ai crede că nu se schimbă foarte multe în două săptămâni, dar m-am întors de la Cambridge mult mai responsabil și mai matur. Am prins curaj să îmi urmez pasiunea și să mă înscriu la o facultate din străinătate, la o specializare care nici nu există în România – grafică pentru jocuri video.”

Blogunteer recomandă Shakespeare School Essay Competition, despre care am scris chiar zilele trecute un articol pe care il puteți citi aici . Experiența lui Bogdan nu este singulară, întrucât se știe câtă putere pozitivă poate avea obținerea unui rezultat bun asupra unei persoane – crește stima de sine,cât și a celor din jur, testează creativitatea,ajută la învățarea de lucruri noi, este, în cele din urmă, o experiență ce merita trăită, cu atât mai mult dacă ieși învingător și îți vei aduce aminte mereu de aceasta.

Așadar liceeni : WRITE; RACE, WIN!

Sursa: http://blogunteer.ro/2013/02/bogdan-arosculesei-am-prins-curaj-sa-mi-urmez-pasiunea-in-urma-participarii-la-concurs/?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+Blogunteerro+%28Blogunteer.ro%29&utm_content=Yahoo!+Mail

 

Proiecte

%d blogeri au apreciat: