Asociația EDUC

Acasă » Uncategorized » La multi ani dragele noastre! Si ale voastre!

La multi ani dragele noastre! Si ale voastre!

imagesDespre femei, cu sinceritate

Sursa: Blog jocul orb (joculorb.blogspot.ro)

Cred ca acum cateva zile vorbeam cu cineva despre faptul ca e mai greu sa lucrezi printre femei decat printre barbati. Stiu sigur ca acolo, in eter, sunt cateva colective de femei care sunt legate de prietenii frumoase si care nu vor fi de acord cu aceasta afirmatie.
Totusi judecata cea mai frecventa a lumii, vocea experientei sau, poate, prejudecata spun ca parteneriatul acesta majoritar feminin e mai dificil decat acela mixt sau majoritar masculin.
Tind sa fiu de acord si imi pare rau ca e asa pentru ca uneori am senzatia ca societatile ar fi mai evoluate daca femeile ar fi stiut sa faca parteneriate si intre ele. Asadar de 8 martie imi doresc pentru ele mai multa educatie, pace, siguranta si drepturi egale cu barbatul, prin ce s-ar traduce chestia asta. Cred ca, obtinandu-le, ar deveni mai stapane pe ele insele, mai putin demonstrative si …cine stie… mai unite. Alte calitati precum inteligenta, frumusetea si caldura sufleteasca le sunt atribuite frecvent. Asa cum, din pacate, nu rareori le sunt atribuite si invidia, intriga si meschinaria.
Poate ca 8 martie este o ocazie buna de a le spune cuvinte frumoase doamnelor dar poate fi si o oportunitate pentru ele de a se privi cu responsabilitate si de a reactiona in consecinta. Uneori binele  personal depinde de  binele  comun.
Am citit intr-o revista un interviu cu o tanara africanca. (…). Ea povestea ca in satul ei de bastinasi veneau din cand in cand turistii europeni sa observe gospodariile traditionale. Intr-una din acele ocazii, tanara pe atunci copil a plecat sa ia apa de la izvor si acolo a dat peste un cuplu de europeni care-si vorbeau „altfel… de la egal la egal”. De atunci viata i s-a schimbat. Odata ce a inteles ca exista o alta cale, a ales sa o si urmeze. Astfel a ajuns in Europa unde militeaza pentru drepturile femeilor si pentru protectia femeilor africane.

 

 

 

Foto: cibosteca.ro

Proiecte

%d blogeri au apreciat: