Asociația EDUC

Acasă » Uncategorized » Mama. Sărută-mă mereu de noapte bună

Mama. Sărută-mă mereu de noapte bună

Librăria Cărturești-Verona din București găzduiește de pe 8 martie  și până la sfârșitul lunii, proiectului fotografic “Mama. Sărută-mă mereu de noapte bună”, semnat de Alisa Tarciniu. Astfel,  printre rafturile cu cărți, veți găsi agățate, parcă de fire invizibile, gânduri scrise și fotografii cu mame și copii. Veți descifra un puzzle de emoții și sentimente.

mama-390x147

Proiectul este o combinatie rafinată de amintiri dedicate mamelor, o invitație la o călătorie în timp: în copilărie sau în viitor sau doar un popas mai atent în prezent. Imagini și povești ascunse, reacții și emoțiile celor care au acceptat invitația de a face parte din proiect, toate devin elemente folosite de artistă pentru a ne îndruma să ne facem timp, să ne amintim și să meditam la fragilitatea noastră, la femeia care ne-a iubit încă înainte de a ne cunoaște, la lucrurile esențiale din viața noastră.

Mama. Sărută-mă mereu de noapte bună” este un proiect- cadou oferit de către artistă mamei sale, o femeie extraordinară, profesoară de matematică într-un oraș de provincie, cea care o inspiră și o ajută să creeze toate lucrurile frumoase pe care le face, fie că e vorba de proiecte sociale sau de artă, fotografii sau crearea de dulcețuri vesele din portocale pentru a susține cauze caritabile.

Proiectul este un cadou și pentru mamele celor peste 70 de persoane implicate, de la copii cu vârste foarte mici până la oameni mari, care, la 88 de ani, împărtășesc sentimente pe care nu le-au mărturisit niciodată mamei lor; de la copiii din Ferentari, până la personalități din diferite domenii precum Academicianul Marcus Solomon, violonistul Alexandru Tomescu, actrița Ozana Oancea sau cântăreața Lucia. Toți au răscolit în amintiri, au adus fotografii din copilărie alături de mamele lor și au scris gânduri și amănunte despre vremea în care erau mici, iar mama le era prieten, bucurie sau supărare. Copiii de altă dată, deveniți între timp părinți, povestesc despre cum e să devii mamă sau de ce mama copiilor lor este o femeie atât de specială.

Sursa: www.romaniapozitiva.ro, http://www.romaniapozitiva.ro/tara-romaneasca/mama-saruta-ma-mereu-de-noapte-buna-un-proiect-fotografic-inedit-dedicat-mamelor/attachment/mama/

Proiecte

%d blogeri au apreciat: