Asociația EDUC

Acasă » Uncategorized » Imbatranirea activa si in conditii bune de sanatate

Imbatranirea activa si in conditii bune de sanatate

32 de orașe și de regiuni din întreaga Europă au fost recompensate pentru găsirea unor modalități noi de a ajuta persoanele în vârstă. Orașele și regiunile câștigătoare au pus în aplicare soluții tehnologice, sociale sau organizaționale inovatoare pentru a mări eficiența sistemelor de asistență medicală și socială și au primit premii de la doamna Neelie Kroes, vicepreședinte al Comisiei Europene și comisar pentru agenda digitală. Câștigătorii provin din Republica Cehă, Danemarca, Finlanda, Franța, Germania, Irlanda, Italia, Portugalia, Spania, Suedia, Olanda și Marea Britanie. 13 situri de referință au primit câte trei stele, 12 au primit câte două stele și 7 situri au primit câte o stea (a se vedea anexa și catalogul pentru detalii complete).
Neelie Kroes a declarat: „Fiecare dintre noi își dorește să fie independent pe măsură ce îmbătrânește și toți cetățenii europeni ar trebui să aibă șanse egale în acest sens. Recompensând cele mai bune idei le putem disemina și suntem astfel în măsură să le oferim persoanelor în vârstă această oportunitate”.
Tonio Borg, comisarul european pentru sănătate, a declarat: „Sunt încântat de faptul că persoanele care au lucrat pentru ca aceste 32 de situri să fie un succes au venit la Bruxelles pentru a face schimb de idei și de cunoștințe. Este important ca asemenea situații, în care sunt folosite deja inovații pentru a-i ajuta pe cetățenii vârstnici să ducă o viață sănătoasă și activă, să constituie o sursă de inspirație pentru noi toți. Următorul pas constă în utilizarea la scară largă a unor asemenea soluții.”
Sursa: http://ec.europa.eu/romania/news/02072013_imbatranire_activa_ro.htm
logo_medium_colour

Proiecte

%d blogeri au apreciat: