Asociația EDUC

Acasă » Romania frumoasa » România frumoasă: Pădurea urbană dintre blocuri

România frumoasă: Pădurea urbană dintre blocuri

O clasă de elevi de la Școala Gimnazială nr. 280 din Sectorul 5 al capitalei, ghidați de profesoara lor și ajutați de autoritățile locale, au plantat, la finalul anului trecut, o bucată de pădure între blocuri.

Totul a început, ca de fiecare dată, cu o idee.  În timpul orelor de educație civică, cei 30 de copii de la Clasa cercetașilor au căutat și propus mici proiecte de mediu. Au căutat parteneri, apoi au trimis primăriei de sector o scrisoare cu propunerea de plantare a unei mici păduri urbane.

Puieții de arțar, paltin, tei, stejar roșu, gorun, ulm și carpen –  copaci rezistenți la căldură și la aerul din orașele aglomerate – au pus stăpânire acum pe locul viran. Deocamdată au urechiușe, în curând vor avea frunze și peste un an, mici coroane verzi.

Mai multe, aici.

Sursă text și foto: http://www.padureademaine.ro

România frumoasă: despre oameni, fapte, locuri.

România frumoasă este un proiect care își propune să găsească și să distribuie știri pozitive despre oameni extraordinari, locuri frumoase, fapte, proiecte, mici afaceri locale care se pot constitui în modele și care pot deveni o sursă de inspirație. 

Proiecte

%d blogeri au apreciat: