Asociația EDUC

Acasă » Romania frumoasa » România frumoasă: Cărămidă cu cărămidă, așa se clădește primul teatru privat de la zero

România frumoasă: Cărămidă cu cărămidă, așa se clădește primul teatru privat de la zero

„E primul teatru care se construiește în România astfel, om cu om, cărămidă cu cărămidă”, spune regizoarea Chris Simion-Mercurian, despre proiectul la care visează de peste 25 de ani.

Pe 1 martie 2023, după șapte ani de la cumpărarea terenului de pe Calea Griviței numarul 53, a început construcția primului teatru privat din istoria noastră recentă.

Primii bani au venit din vânzarea casei bunicii, apoi dintr-o finanțare cu fonduri norvegiene, apoi din implicarea a peste 11.000 de cititori care au cumpărat, simbolic, câte o cărămidă.

„Grivița 53 este mai mult decât un spațiu cultural, este un spirit al unei generații. Ne definim prin ceea ce facem și prin ceea ce lăsăm în urma noastră. Acest spațiu cultural va rămâne moșternire Bucureștiului”, aflăm de pe pagina proiectului.

Aici va fi foaierul, aici sala mare, sala mică, aici scena… cu toții putem visa la cum o să arate Teatrul Grivița 53 când va fi gata, pentru că, nu-i așa, Chris Simion-Mercurian nu e singură în acest proiect.

Detalii și fotografii, aici.   

România frumoasă: despre oameni, fapte, locuri.

România frumoasă este un proiect care își propune să găsească și să distribuie știri pozitive despre oameni extraordinari, locuri frumoase, fapte, proiecte, mici afaceri locale care se pot constitui în modele și care pot deveni o sursă de inspirație. 

Proiecte

%d blogeri au apreciat: